Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Co jest po śmierci?

CHERUB

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jestem dość ciekawy waszych opinii na ten temat, osobiście sam nie wiem co o tym myśleć,

ale zastanawiam się nad jakąś formą reinkarnacji, byłoby ciekawie :D

• Odpowiedzi 74
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Po śmierci jest to samo uczucie, które towarzyszy brakowi świadomości, np gdy walniesz się w głowę. Nic, nawet o tym nie myślisz, że nic nie ma, bo nie masz świadomości. 

Odwiedź mój profil aby zobaczyć adres mojego bloga o projektowaniu gier!

Opublikowano

Kto by chciał wracać do tego chorego świata? Ja wolałbym umrzeć raz i mieć z głowy wszystkich. Nic nie ma, nie odradzasz się, przepada Twoja dusza na zawsze.

ezgif-com-effects.gif

Opublikowano

Tutaj masz ofertę, która może rozwiązać Twoje wątpliwości.

Osobiście nie polecam.

post-1413665-0-29869200-1488189605_thumb.jpg

Cześć! Życzę Ci dobrego dnia! Uśmiechaj się!

Opublikowano

Ja wierzę w Boga więc standardowo: Niebo, czyściec/piekło, choć dopuszczam rzecz jasna do świadomości, że jest wiele innych, różnorodnych teorii na temat życia (bądź totalnego braku świadomości) po śmierci.

3fffa1a92a202.png

Link do mojego yt na moim profilu

Opublikowano

Zabij się to się dowiesz #kappa.

Dla mnie pewnie piekło jeśli jest a jeśli nie to odrodzę się na nowo jeszcze gorszy, choć uważają mnie za człowieka bardzo dobrego :) 

Tylko Lucyfer

Jestem Hujston

Opublikowano

Uważam, że niczego nie ma - świadomość zanika.

tzn.. jest, rozkład promieniotwórczy izotopu węgla haha .

Słowo ‘Bóg’ jest dla mnie niczym więcej niż wyrazem i wytworem ludzkiej słabości, a Biblia zbiorem dostojnych, ale jednak prymitywnych, legend, które są ponadto dość dziecinne. Żadna interpretacja, niezależnie od tego jak subtelna, nie może (dla mnie) tego zmienić.Albert Einstein

Opublikowano

Jestem dość ciekawy waszych opinii na ten temat, osobiście sam nie wiem co o tym myśleć,

Jeżeli nasze myśli, słowa i uczynki były  o wysokiej częstotliwości wibracji, jak Jezusa Zbawiciela, to trafiamy na wyższy poziom wysokich częstotliwości wibracji, a jeżeli o niskiej częstotliwości wibracji, to trafiamy do tunelu własnych uczynków czyli wiecznej śmierci, ból, cierpienie, strach, przerażenie etc..., które trwać będą wiecznie. Tunel jest udowodniony naukowo.

Opublikowano

heheh temat tabu. Mi się wydaje ze rodzimy się drugi raz tylko jest wszystko na odwrót. Byłeś chłopakiem w drugim życiu jesteś dziewczyną itp itp ;).

Opublikowano

Jeżeli nasze myśli, słowa i uczynki były  o wysokiej częstotliwości wibracji, jak Jezusa Zbawiciela, to trafiamy na wyższy poziom wysokich częstotliwości wibracji, a jeżeli o niskiej częstotliwości wibracji, to trafiamy do tunelu własnych uczynków czyli wiecznej śmierci, ból, cierpienie, strach, przerażenie etc..., które trwać będą wiecznie. Tunel jest udowodniony naukowo.

Przecież do tej pory nikt nie dowiódł co jest po śmierci, więc jakim cudem naukowcy mogli udowodnić jakiś tunel?

3fffa1a92a202.png

Opublikowano

Przecież do tej pory nikt nie dowiódł co jest po śmierci, więc jakim cudem naukowcy mogli udowodnić jakiś tunel?

Tunel jest udowodniony w pracy naukowej dr Danuty Adamskiej-Rutkowskiej.

Opublikowano

@1361622928-U485574.pngteodor44

Możesz mi pokrótce przytoczyć, w jaki sposób to udowodniono? Nie jestem ciekawa do tego stopnia, by czytać całą książkę, a interesuje się poniekąd różnymi stanowiskami w różnych sprawach. :D

3fffa1a92a202.png

Opublikowano

@1361622928-U485574.pngteodor44

Możesz mi pokrótce przytoczyć, w jaki sposób to udowodniono? Nie jestem ciekawa do tego stopnia, by czytać całą książkę, a interesuje się poniekąd różnymi stanowiskami w różnych sprawach. :D

Badania naukowe NDE (doświadczanie śmierci) oraz eksperymenty naukowców i lekarzy w USA, doprowadzając umysł do stanu "delta"

Opublikowano
Badania naukowe NDE (doświadczanie śmierci) oraz eksperymenty naukowców i lekarzy w USA, doprowadzając umysł do stanu "delta"

Doświadczenie śmierci to nie śmierć. 

1398258449-U383457.png

Opublikowano

Jest dowodem na istnienie tunelu własnych uczynków.

Opublikowano

Co jest tym dowodem? Skąd niby jacyś naukowcy mają wiedzieć, że ktoś po śmierci widzi tunel? Rozmawiają ze zmarłymi?

1398258449-U383457.png

Opublikowano

Nie wierze na pewno w żadne 72 dziewic czy dziadka, który wybacza każdemu kto się nawróci mimo, że zajeybał 500 dzieci i zostaję wpuszczony do raju, czy tam piekło i kocioł ze smołą, gotowanie się itd. Myślę, że rodzimy się przeżywamy to co mieliśmy i elo.

Opublikowano

nie jest żadnym dowodem.

graphic.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...